Raikas feta-perunasalaatti
Valmista perunasalaatti päivää ennen tarjoilua, niin maut ehtivät tekeytyä.
Perunasalaatti on pettämätön lisuke. Kun valmistat sen päivää ennen tarjoilua, maut ehtivät tekeytyä. Voit nostaa kulhon pöytään heti kun grillattavat valmistuvat tai nälkä yllättää yökukkujat. Kuva: Jaana KankaanpääRaikas feta-perunasalaatti
6 annosta
Ainekset
- 800 g varhaisperunoita
- 1 omena (kirpeä lajike)
- 1 dl tummia kivettömiä oliiveja
- 3–4 kevätsipulia
- 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
- 200 g fetaa tai salaattijuustoa
- 1 nippu (10 kpl) retiisejä
Kastike
- 3/4 dl rypsiöljyä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 1 rkl sokeria
- noin 1 tl suolaa
Valmistusohje
Keitä hyvin pestyt perunat juuri ja juuri kypsiksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään salaatti-kulhossa.
Viipaloi perunat lämpiminä ja kääntele ne hellävaroen kastikkeen joukkoon.
Kuori ja paloittele omena. Viipaloi oliivit. Hienonna kevätsipulit ja lehtipersilja. Kääntele ainekset jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Anna maustua viileässä ainakin pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Leikkaa juusto kuutioiksi ja retiisit viipaleiksi. Lisää ne salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

