Helppo suklaamousse ‒ suussasulavan kuohkeaa
Suklaamousse on varma jälkiruokahitti.
Unelmankevyt suklaamousse kuuluu jälkiruokien kuninkaallisiin, jonka suosio ei hiivu. Kuva: Sanne KatainenSuklaamousse on erinomainen jälkiruoka, josta nauttivat monet. Ainekset löytyvät jo valmiiksi monen kaapista.
Suklaamousse
6 annosta
- Ainekset
- 150 g taloussuklaata
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- ½ dl sokeria
- 1 prk (2 dl) vispikermaa
- Koristeeksi
- suklaarouhetta tai -karkkeja
Valmistusohje
Paloittele suklaa kattilaan ja nosta se vesihauteeseen. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää suolaripaus sekä sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää.
Vaahdota kerma toisessa kulhossa (voit käyttää samoja vispiläkoukkuja ilman välipesua).
Vatkaa keltuaiset vähän jäähtyneen suklaan joukkoon (edelleen samoilla vispilöillä).
Sekoita kermavaahto ja suklaaseos keskenään. Nostele valkuaisvaahto mukaan varovasti.
Jaa mousse jalallisiin jälkiruokalaseihin, peitä ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Koristele annokset suklaarouheella tai pienillä suklaamakeisilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

