Söin täällä: Ehkä paras tartar ikinä ‒ Mat Distrikt panostaa lihaan
Tunnelmallinen sali, mukava henkilökunta ja jaettavat alkupalat vakuuttivat.Mat Distrikt kertoo nettisivuillaan, että sen menun tähtenä loistaa liha, joka valitaan tunnetuilta tuottajilta ja se on kestävästi kasvatettua. Pelkästään suussa sulavan tartarin perusteella allekirjoitan tämän heti.
Mat Distrikt sijaitsee Helsingin Ullanlinnassa. Sisääntulo on kutsuva ja talvi-iltana valaistus on oikeiden kynttilöiden vuoksi lämmin.
Tilasimme kuuden ruokalajin Distrikt Menun, joka tarjosi kolme alkuruokaa, väliruoan, pääruoan sekä jälkiruoan.
Yhtenä alkuruokana tarjottu tartar tryffelillä vei sydämen. Murea ja maukas liha yhdistettynä maltilliseen tryffeliin, makeaan sipuliin, herkulliseen kastikkeeseen ja rapeisiin hasselpähkinöihin sai haluamaan lisää. Olen syönyt kymmenittäin tartar-annoksia, mutta tämä meni heittämällä parhaimpien joukkoon.
Alkuruoaksi saimme myös taimenta ja rakuunaemulsiota sekä punajuurta ja macadamia-pähkinää.
Tryffelirisotto toimii aina ja lämmitti mieltä. Pääruoksi tarjottu karitsa maistui hyvältä.
Jälkiruokana tarjottiin valkosuklaista pot de cremea, joka ei erityisemmin ihastuttanut tai vihastuttanut.
Mat Distrikt on tunnelmallinen ravintola, joka saa plussaa saa suomalaisesta lihasta sekä rennosta otteesta. Toivottavasti tartar pysyy listalla, sillä sen voi käydä nauttimassa vaikka ihan baarin puolella hyvän juoman kera.
matdistrikt.fi, Tehtaankatu 12, Helsinki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





