Tulinen mustaherukkakastike eli herukkaketsuppi
Kanaruokien kanssa on totuttu syömään mustaherukkahilloa, mutta herukoista tai marjoista saa myös mainiota tulisenmakeaa kastiketta, joka korvaa ketsupin mennen tullen.Tulinen mustaherukkakastike eli herukkaketsuppi
Ainekset
- 1 l mustaherukoita
- 2 dl punaviinietikkaa
- 10 valkosipulinkynttä (tai 3 tl valkosipulimurskaa)
- 3 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 dl ruokosokeria
- 2 tl rosmariinia
- 0,5 dl iisoppia
- 1,5 tl suolaa
Valmistusohje
Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä välillä sekoittaen, kunnes seos sakenee (noin 15 minuuttia). Soseuta vielä tehosekoittimella, jos haluat sileän kastikkeen, kuumenna seos silloin vielä uudelleen. Laita seos kuumana puhtaisiin purkkeihin.
Tarjoile herukkaketsuppi esimerkiksi kanaruokien seurana. Ohje sopii hyvin myös karviaisille, puolukoille tai karpaloille.
Ohje: Satu Hovi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


