Blinivohvelit
Blinit voi uudistaa ottamalla käyttöön vohveliraudan. Kuumalla raudalla syntyy rapeita, ohuita blinejä. Rasvaa ei tarvita yhtä paljon kuin valurautapannulla.
Blinit voi uudistaa ottamalla käyttöön vohveliraudan. Kuumalla raudalla syntyy rapeita, ohuita blinejä. Rasvaa ei tarvita yhtä paljon kuin valurautapannulla. Kuva: Jaana KankaanpääBlinivohvelit
noin 20 kpl
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 1/2 pkt (25 g) hiivaa
- 2 1/2 dl tattarijauhoja
- 1 1/4 dl vehnäjauhoja
- 2 keltuaista
- 1 prk (1,25 dl) smetanaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 valkuaista
Tarjoiluun
- 1–2 prk smetanaa
- 200 g mätiä, esimerkiksi kirjolohen, muikun tai siian
- 1–2 punasipulia
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen kohota vähintään tunnin verran.
Lisää keltuaiset, smetana ja suola. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti sekoitellen.
Voitele vohvelirauta voisulalla ja paista taikinasta kullankeltaisia blinejä. Taikinan voi paistaa myös blini- tai ohukaispannulla paksuhkoiksi blineiksi.
Tarjoa blinien kanssa smetanaa, mätiä ja hienonnettua punasipulia. Myös maustekurkku ja tilli sekä sienisalaatti maistuvat blinien kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
