Reisipalat savustuspöntössä
Mehevät reisipalat saavat savustuslaatikossa kypsyessään muhkean maun.Reisipalat savustuspöntössä
4 annosta
Ainekset
- noin 1 kg broilerin paistileikkeitä (luullinen reisipala, nahka mukana)
- Marinadi
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- ½ dl yrttejä silputtuna (oregano, lehtipersilja, rosmariini)
- 1 ½ rkl sokeria
- 1 tl pippurisekoitusta
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kääntele broileripalat marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä tunnin verran.
Valuta lihat marinadista ja nosta ne savustuspöntön ritilälle.
Savusta leppäpuruilla broileripalojen koosta ja kypsennyslämpötilasta riippuen 25–40 minuuttia.
Tarkista kypsyys työntämällä puinen cocktailtikku palan paksuimpaan kohtaan. Liha on kypsää, jos ulos tuleva neste on kirkasta.
Vältä kypsentämästä liikaa, ettei liha kuivu.
Anna broilerien vetäytyä viisi minuuttia folion alla.
Tarjoa kermaviilikastikkeen ja uunijuuresten kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


