Koronapasta eli tomaattinen tortellinivuoka
Tomaattinen tortellinivuoka, eli tuttavallisemmin koronapasta, on koronavuoden arki-ihme, jonka valmisteluun menee noin kolme minuuttia ja uuni hoitaa loput. Täydellinen ruoka silloin, kun kaikilla on kiljuva nälkä ja arki on juuri kaatumassa päälle. Nopeuden salaisuus on tuoreraviolit, jotka kypsyvät pastakastikkeen syleilyssä alle puolessa tunnissa.
Superhelppo koronapasta nousi suosioon koronavuonna 2020, kun koulut ja päiväkodit olivat kiinni. Kuva: Sanne KatainenKoronapasta eli tomaattinen tortellinivuoka
3 annosta
Ainekset
- 1 pkt (noin 250 g) tortellineja (täyte oman maun mukaan)
- 1 tlk (500 g) tomaattipohjaista pastakastiketta
- 2 dl ruokakermaa
- 1 mozzarella
- (½ ruukku lehtipersiljaa)
Valmistusohje
Kumoa tortellinit uunivuokaan. Lisää pastakastike ja kerma. Sekoita sen verran, että kerma sekoittuu pastakastikkeen joukkoon. Revi mozzarella paloiksi ja lisää vuokaan. Lisää halutessasi hienonnettua lehtipersiljaa.
Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin 25 minuutiksi, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä ja kastike kiehuu.
Vinkki: Koronapastan voi valmistaa myös ravioleista tai gnoccheista. Jos valitset gnocchit, niin vuokaan voi lisätä myös lihapullia tai savukalaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
