Omenacrumble eli omenapaistos
Omenapaistos syksyn kotimaisista omenista on herkku vailla vertaa. Se jalostuu, kun omenien päälle sekoittaa crumblen eli muruseoksen ja täydentää nautinnon tarjoamalla paistoksen kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Omenoiden päälle kypsynyt rapea, kaurainen crumble tekee tästä jälkiruuasta erityisen herkun. Kuva: Jaana KankaanpääOmenacrumble eli omenapaistos
6 annosta
Ainekset
- 1 1/2 l omenaa viipaleita tai lohkoina
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- 2 rkl sitruunamehua
Crumble eli muruseos
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 2 dl isoja kaurahiutaleita
- 200 g voita
Lisäksi
- vaniljajäätelöä tai paksua vaniljakastiketta
Valmistusohje
Lohko tai kuutioi omenat. Poista halutessasi ensin kuori. Sekoita omenalohkojen joukkoon sokeri, kaneli ja sitruunamehu. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Nypi jauhot, mausteet sekä kaurahiutaleet pehmeän voin joukkoon. Levitä seos omenoiden päälle.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä ja pinta rapea. Tarjoa lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

