EU rajoittaa transrasvan käyttöä elintarvikkeissa
Osittain kovetettua rasvaa eli transrasvaa saa olla enintään kaksi prosenttia.”Suomessa transrasvan saanti vain 0,4 prosenttia energiansaannista, ja tästäkin suurin osa tulee maitotuotteista. Lisäksi olemassa olevien tietojen mukaan elintarvikkeiden transrasvapitoisuudet ovat keskimäärin alle kaksi prosenttia rasvasta, eli EU:n uusi raja ei ole niin kunnianhimoinen kuin voisimme itsellemme asettaa”, sanoo elintarvikeylitarkastaja Anna Lemström maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa.
Transrasvojen yhteys sydän- ja verisuonitautien riskiin on ollut tiedossa jo pitkään. Sitä on ravitsemussuosituksissa eri maissa rajoitettu. Pohjoismaisten ravitsemussuositusten mukaan transrasvan saanti tulisi olla niin alhainen kuin mahdollista ja ainakin alle prosentti kokonaisenergiansaannista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

