Uuniperuna on täydellinen syysruoka: Kalatäyte tekee siitä vastustamatonta
Luonnonkalasäilykkeestä syntyy vorschmackin tyyppinen täyte uuniperunoille. Teet sen supernopeasti tehosekoittimella, eikä uunissa hauduttelua tarvita.Luonnonkalatäyte uuniperunoille
saanti noin 5 dl
- Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 prk (160/120 g) luonnonkalaa (säilyke)
- 3 anjovisfileetä
- 1½ rkl kalakastiketta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ½ tl mustapippuria
- ripaus chili- ja paprikajauhetta
- noin 3 rkl vettä
- Lisäksi
- uuniperunoita
- suola- tai maustekurkkuja
- etikkapunajuuria
- smetanaa tai ranskankermaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne voissa paistinpannulla.
Kumoa sipulit leikkuuterällä varustetun tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Voit myös käyttää sauvasekoitinta ja kapeaa korkeaa kulhoa.
Valuta luonnonkala ja lisää se muiden ainesten kera kulhoon. Aja tasaiseksi. Notkista tarvittaessa vesitilkalla, kunnes seos on sopivan notkeaa. Tarkista maku.
Tarjoa kalavorschmackia sellaisenaan tai kuumennettuna keitettyjen uuniperunoiden suolakurkkuveneiden, etikkapunajuurilohkojen ja smetanan kanssa. Maistuu myös voileivälle siveltynä.
Vinkki: Notkista kalaseosta lisää ja tarjoa vitello tonnato -kastikkeen tapaan paistin lisukkeena.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


