Kotimainen sillinvalmistus uhkasi hävitä Suomesta, mutta kaksi perheyhtiötä tarttui toimeen: "Kuluttajilla on jatkossakin mahdollista valita kotimainen vaihtoehto"
Raaka-aine silleihin tulee Norjasta.
Jalostaja-sillien valmistusprosessi noudattelee tarkasti suomalaista sillinvalmistusperinnettä ja on yhtiöiden mukaan alusta loppuun suomalaisissa käsissä. Kuva: JalostajaElintarvikeyhtiö Jalostaja on laajentanut tuoteperhettään silleihin, joiden valmistajana toimii Suomen Sillikonttori.
Jalostaja ja Suomen Sillikonttori päättivät pelastaa suomalaisen sillinvalmistusperinteen sen jälkeen, kun viimeistenkin Suomessa valmistettujen merkkisillien valmistus siirtyi Puolaan viime vuoden lopulla. Yhtiöiden yhteisessä tiedotteessa todetaan, että kaksi perheyhtiötä tarttui toimeen, kun kotimainen sillinvalmistus uhkasi hävitä Suomesta.
”Jalostajalla on ollut vahva rooli suomalaisen sillinvalmistuksen historiassa. Kun tämä perinteinen elintarviketeollisuuden haara oli vaarassa hävitä Suomesta, ryhdyimme Sillikonttorin kanssa välittömästi toimeen. Olemme iloisia, että kuluttajilla on jatkossakin mahdollista valita kotimainen vaihtoehto”, Jalostajan toimitusjohtaja Lauri Lundén sanoo tiedotteessa.
Jalostaja-sillien valmistusprosessi noudattelee tarkasti suomalaista sillinvalmistusperinnettä ja on yhtiöiden mukaan alusta loppuun suomalaisissa käsissä.
Sillien raaka-aine tulee Norjasta.
Lue lisää:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
