Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Keltainen broilerikeitto saa ryhtiä rikotusta ohrasta

Suosittu broileri sopii myös keiton raaka-aineeksi. Rikotut ohrasuurimot lisäävät keltaisen broilerikeiton ruokaisuutta. Ohran tilalla voi käyttää myös pitkäjyväistä riisiä.
Kurkuma värjää broilerikeiton kauniisti keltaiseksi.
Kurkuma värjää broilerikeiton kauniisti keltaiseksi. Kuva: Jarno Mela
  • Keltainen broilerikeitto
  • 5–6 annosta
  • Ainekset
  • 13 dl vettä
  • 2 kana- tai kasvisliemikuutiota
  • 1 1/2 dl rikottuja, esikypsytettyjä ohrasuurimoita
  • 2 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 4–5 perunaa
  • 1 pussi (200 g) pakastemaissia
  • 400 g broilerisuikaleita
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl voita
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (2,5 dl) sitruunapippuri ruokakermaa
  • (suolaa)

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä ohrasuurimoita kanaliemessä noin 15 minuuttia.

Suikaloi kuoritut porkkanat, pilko sipuli sekä lohko perunat. Lisää kasvikset ohrasuurimoiden joukkoon ja keitä lähes kypsäksi.

Sulata voi pannulla ja lisää kurkuma. Paista broilerisuikaleet kurkumavoissa.

Lisää keittoon maissi, broileri ja pippurirouhe. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää ruokakerma. Kuumenna ja tarkista suolan määrä.