Keltainen broilerikeitto saa ryhtiä rikotusta ohrasta
Suosittu broileri sopii myös keiton raaka-aineeksi. Rikotut ohrasuurimot lisäävät keltaisen broilerikeiton ruokaisuutta. Ohran tilalla voi käyttää myös pitkäjyväistä riisiä.
- Keltainen broilerikeitto
- 5–6 annosta
- Ainekset
- 13 dl vettä
- 2 kana- tai kasvisliemikuutiota
- 1 1/2 dl rikottuja, esikypsytettyjä ohrasuurimoita
- 2 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 4–5 perunaa
- 1 pussi (200 g) pakastemaissia
- 400 g broilerisuikaleita
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl voita
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 prk (2,5 dl) sitruunapippuri ruokakermaa
- (suolaa)
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Keitä ohrasuurimoita kanaliemessä noin 15 minuuttia.
Suikaloi kuoritut porkkanat, pilko sipuli sekä lohko perunat. Lisää kasvikset ohrasuurimoiden joukkoon ja keitä lähes kypsäksi.
Sulata voi pannulla ja lisää kurkuma. Paista broilerisuikaleet kurkumavoissa.
Lisää keittoon maissi, broileri ja pippurirouhe. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää ruokakerma. Kuumenna ja tarkista suolan määrä.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Parsakaalisosekeitto
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen