Suomalaiset suosivat yhä enemmän kotimaista — yli 60 prosenttia aikoo tulevaisuudessa lisätä suomalaisen ruuan ostamista
Lauantaina vietetään kotimaista ruoantuotantoa juhlistavaa Suomalaisen ruuan päivää.Noin 36 prosenttia suomalaisista on ilmoittanut lisänneensä suomalaisen ruuan ostamista tämän vuoden aikana, kertoo tuore Kantar TNS Agrin kyselytutkimus.
Lisäksi 63 prosenttia tutkimukseen vastanneista ilmoittaa lisäävänsä kotimaisen ruuan ostamista lähitulevaisuudessa.
Tutkimuksen vastaukset noudattelevat samaa linjaa kuin vastaavassa tutkimuksessa viime vuonna.
Ruokatieto Yhdistyksen toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemen mukaan suomalaiset ovat voineet luottaa siihen, että kotimainen elintarviketuotanto pystyy toimimaan myös kriisioloissa.
"Muun muassa tätä sekä kotimaisen ruuan tuottajia ja tekijöitä juhlistetaan 4.9. Suomalaisen ruuan päivänä, Syväniemi toteaa.
Suomalaisen ruuan päivää vietetään viikonloppuna jo kolmatta kertaa Hyvää Suomesta -merkin kutsumana. Hyvää Suomesta -merkki on ainut ruuan alkuperämerkki, joka takaa, että raaka-aineet ja työ tulevat Suomesta.
"Me haluamme juhlistaa läpinäkyvää ja turvallista ruokaketjua pellolta pöytään. Myös kansalaiset tuntuvat pitävän Suomalaisen ruoan päivää tärkeänä, sillä 67 prosenttia tuntee päivän vähintäänkin nimeltä, Syväniemi kertoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


