Lämmittävä kyssäkaalipata ‒ salaisena ainesosana inkivääri

Kyssäkaalipata on lämmittävä lounasruoka. Kyssäkaalista syödään maan päälle kehittyvä varsimukula. Kuori on vaaleanvihreä tai sinipunertava, mutta sisus aina vaalea.
Inkivääri sopii maustamaan tätä miedon makuista kaalia. Inkiväärin lisäksi pataan lisätään muita aasialaisen keittiön makuja kuten soijakastiketta ja ananasta.
Kyssäkaalipata
4 annosta
- Ainekset
- 1 (noin 300 g) kyssäkaali
- 1 rkl öljyä
- 1 pieni purjo
- 2 porkkanaa
- 2 perunaa
- noin 50 g inkivääriä
- 1 tlk (227/140 g) ananaskuutioita
- 1 rkl siirappia
- 2 rkl soijakastiketta
- noin 1/2 dl vettä
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 tl paprikajauhetta
- 1 pussi (210 g) paahdettuja punajuuripyöryköitä
- (suolaa)
- Pinnalle
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa kuorittu kyssäkaali kuutioiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi kuoritut porkkanat ja perunat. Hienonna kuorittu inkivääri.
Ruskista kasvikset kevyesti öljyssä padan tai kattilan pohjalla. Lisää ananaskuutiot mehuineen ja vesi, sekoittele hetki. Lisää siirappi, soijakastike ja mausteet.
Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Kuumenna kasvispyörykät pannulla ja lisää lopuksi pataan. Tarkista suolan määrä ja ripottele pinnalle persiljasilppua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista
- Parsakaalisosekeitto
- Kahden kalan ruusukkeet on juhlava pääruoka – piparjuurikastike tuo kivasti potkua
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon