Lämmittävä kyssäkaalipata ‒ salaisena ainesosana inkivääri

Inkivääri toimii hyvin miedon kyssäkaalin kanssa.
Kyssäkaalipataan voi lopuksi lisätä kasvispyöryköiden tilalle lihapullia tai makkarakuutioita.
Kyssäkaalipataan voi lopuksi lisätä kasvispyöryköiden tilalle lihapullia tai makkarakuutioita. Kuva: Jarno Mela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kyssäkaalipata on lämmittävä lounasruoka. Kyssäkaalista syödään maan päälle kehittyvä varsimukula. Kuori on vaaleanvihreä tai sinipunertava, mutta sisus aina vaalea.

Inkivääri sopii maustamaan tätä miedon makuista kaalia. Inkiväärin lisäksi pataan lisätään muita aasialaisen keittiön makuja kuten soijakastiketta ja ananasta.

Kyssäkaalipata

4 annosta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 1 (noin 300 g) kyssäkaali
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pieni purjo
  • 2 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • noin 50 g inkivääriä
  • 1 tlk (227/140 g) ananaskuutioita
  • 1 rkl siirappia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • noin 1/2 dl vettä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 pussi (210 g) paahdettuja punajuuripyöryköitä
  • (suolaa)
  • Pinnalle
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa kuorittu kyssäkaali kuutioiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi kuoritut porkkanat ja perunat. Hienonna kuorittu inkivääri.

Ruskista kasvikset kevyesti öljyssä padan tai kattilan pohjalla. Lisää ananaskuutiot mehuineen ja vesi, sekoittele hetki. Lisää siirappi, soijakastike ja mausteet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Kuumenna kasvispyörykät pannulla ja lisää lopuksi pataan. Tarkista suolan määrä ja ripottele pinnalle persiljasilppua.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen.