Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

IL: Musti ja Mirri osti oireita aiheuttaneet perunahiutaleet hollantilaisyritykseltä, joka välittää hylättyjä kasvisraaka-aineita

Iltalehden mukaan Musti Group ei suostu kommentoimaan, tiesivätkö he perunahiutaleen riskeistä.
Kuva: Juho Leskinen

Iltalehden hankkimien tietojen mukaan Musti Group osti lemmikeille hengenvaarallisia oireita aiheuttaneet perunahiutaleet alankomaalaiselta Planture Loop -nimiseltä yritykseltä.

Kyseinen yhtiö kertoo ostavansa aineksia, joilla ei ole elintarviketurvallisuustodistuksia ja myyvänsä niitä eteenpäin. Perunan todellinen alkuperä ei ole vieläkään tiedossa.

Planture Loop mainostaa olevansa “yhden pysähdyksen kauppa hylätyille aineksillenne tai aineksille, jolla ei ole elintarviketurvallisuussertifikaatteja”.

Musti Group on mainostanut käyttävänsä vain kotimaisia raaka-aineita. Todellisuudessa yhtiön omistaman Premium Pet Food -tehtaan useissa tuotteissa on käytetty ulkomaista perunahiutaletta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lemmikkien myrkytysoireiden on kerrottu johtuvan ulkomaalaisten perunahiutaleiden korkeasta glykoalkaloidipitoisuudesta. Ulkomainen perunaraaka-aine nimettiin myrkytysoireiden mahdolliseksi syyksi muutama päivä sen jälkeen kun yhtiö oli ilmoittanut vetävänsä tuotteita takaisin lemmikkien saamien oireiden vuoksi.

Samoihin aikoihin verkkosivulle kirjoitettiin, että kotimaisena markkinoituun koiranruokaan olikin saatavuusongelmien takia ostettu perunahiutaleita Alankomaista.

Musti Group ei ole suostunut kommentoimaan Iltalehden tietoja perunahiutaleiden alkuperästä, eikä sitä, tiedettiinkö yhtiössä perunahiutaleen riskeistä.

Iltalehti on tutkinut Mustin ja Mirrin ruokien hankintaketjua yhdessä alankomaalaisen tutkivan journalismin toimituksen Follow the Moneyn kanssa ja kyennyt varmistamaan tiedot asiakirjoista sekä muista lähteistä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Musti Group ja Ruokavirasto ovat kieltäytyneet vahvistamasta tai kiistämästä lehden tietoja.