Crocque monsieur -leivät

Crocque monsieur -leivät
6 annosta
Ainekset
- 6 viipaletta joululimppua
- 2 rkl dijonsinappia
- 6–12 viipaletta joulukinkkua
Kastike
- 20 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 200 g juustoa (rasvaa 25 %)
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl muskottipähkinää
Lisäksi
- ruohosipulia tai persiljaa
Valmistusohje
Aloita valmistamalla kastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kun jauhot kuohahtavat, lisää maito hyvin sekoittaen. Anna kiehua hissukseen noin 10 minuuttia.
Raasta juusto ja ota siitä 1 dl sivuun. Sekoita loppu raaste ja mausteet kastikkeeseen. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Jätä kastike odottamaan.
Puolita leipäviipaleet ja siirrä puolet leivistä leivinpaperin päälle pellille. Sipaise päälle sinappia ja nosta päälle kinkkuviipaleita. Ripottele kinkkujen päälle puolet lopusta juustoraasteesta.
Nosta pelti 200-asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi tai kunnes juusto on alkanut sulaa. Ota pelti uunista, ja nosta leipien päälle toiset leivänpuolikkaat. Lusikoi päälle kastiketta, ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Siirrä pelti jälleen uuniin muutamaksi minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä.
Tarjoa heti.
Vinkki: Leivät muuttuvat crocque madameiksi, jos nostat niiden päälle uunista oton jälkeen paistetut kananmunat.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä välipalapatukoita? Älä tarjoa lapselle, vaan palauta kauppaan
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Unelmainen torttu
- Yle: Vegaanit ja keliaakikot eivät pääse rajajääkäreiksi
- MT testasi retkiruoat: Yksi annos nousi yli muiden kotiruokamaisuudellaan – pahimmillaan maku on pliisu ja raaka-aineiden alkuperä jää hämärän peittoon
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Purkkisalaatti on arjen pelastaja ‒ säilyy jopa viikon