Kahvimarinoitu lihapata
Kahvimarinadissa maustunut ja kypsynyt suikalepata sopii riisin kanssa vaikka vierastarjottavaksi. Kuva: Sanne KatainenKahvimarinoitu lihapata
4 annosta
Ainekset
- noin 500 g naudan paistisuikaleita
Marinadi
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 dl vahvaa tummaa kahvijuomaa tai espressoa
- 3 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl karkeaa dijoninsinappia
- 1 ½ tl suolaa
- 1 tl mustapippuria myllystä
- 1 tl rosmariinia
- 1 prk (1 ½ dl) ranskankermaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita niihin kahvi ja loput ainekset, paitsi ranskankerma.
Nostele marinadi lihasuikaleiden joukkoon ja anna maustua vaikka seuraavaan päivään.
Kypsennä lihoja joko uunissa padassa 175 asteessa noin tunti tai liedellä. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.
Sekoita ranskakerma lähes kypsän lihan joukkoon. Somista halutessasi rosmariinilla.
Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja raikasta salaattia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
