Juustopuustit
Herkullisten juustopuustien sisään on leivottu tuorejuusto-yrttiseosta ja päälle ripoteltu juustoraastetta. Tästä eivät sämpylät parane.Juustopuustit
30 kpl
Ainekset
- 5 dl kevytmaitoa
- 1/2 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- 50 g voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 8 dl hiivaleipävehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
Täyte
- 1 rasia (200 g) maustettua tuorejuustoa, esimerkiksi aurinkokuivattu tomaatti
- noin 2 dl yrttisilppua persiljasta ja ruohosipulista
Voiteluun
- 1 muna
Pinnalle
- 1 1/2 dl cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää pehmeä voi, hiutaleet ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi. Kohota taikina liinalla peitettynä.
Jaa taikina kahteen osaan, ja kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, 30 x 40 cm. Voitele levyt tuorejuustolla. Ripottele päälle hienonnetut yrtit. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullat 15 palaan. Nosta palat uunipannulle leivinpaperin päälle vierekkäin leikkauspinta ylöspäin. Kohota. Voitele munalla. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

