Peuranulkofileet ja tomaattisalsa
Mureat peuran ulkofileet ovat melko pieniä, joten ne kypsyvät nopeasti. Ota lihat huoneenlämpöön vähintään tunti ennen grillausta ja muista antaa lihan vetäytyä grillauksen jälkeen, niin lihasnesteet eivät leikatessa valu ulos. Pienille ulkofileille riittää vetäytymisajaksi kymmenen minuuttia, mutta isot paistit voivat rauhassa vetäytyä jopa tunnin ennen tarjoamista. Peitä liha vetäytymisen ajaksi kevyesti foliolla.Peuranulkofileet ja tomaattisalsa
4 annosta
Ainekset
- 2–4 peuranulkofileetä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Tomaattisalsa
- 4 tomaattia
- 1 salottisipuli
- ½ ruukkua lehtipersiljaa
- 2 tl hentoja timjaminoksia
- 1 tl rosmariininlehtiä
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl limenmehua
Valmistusohje
Ota fileet huoneenlämpöön tunti ennen grillausta. Hieno lihojen pintoihin suolaa ja pippuria
Valmista salsa. Halkaise tomaatit, poista kara ja enin osa siemenistä. Kuori sipuli ja leikkaa neljään osaan.
Nosta tomaatit, sipulit, yrtit, suola ja limenmehu monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Käynnistä kone ja anna käydä, kunnes tomaateissa ja sipulissa on sopiva raekoko. Voit tehdä rouheampaa tai hienojakoisempaa halusi mukaan. Kumoa salsa kulhoon ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Kuumenna grilli. Nosta lihat grilliin ja paahda suoralla lämmöllä, kunnes pinnat ovat kauniisti ruskistuneet. Työnnä lihaan halutessasi paistolämpömittari ja nosta lihat grillissä epäsuoralle lämmölle, eli sivuun suorasta hiilloksesta tai kaasugrillissä joko yläkoriin tai sammutetun polttimon päälle. Anna lihan kypsyä, kunnes sisälämpötila on haluamasi, eli medium 55–60 astetta ja kypsempi 60–65 astetta. Ota lihat grillistä, nosta lautaselle ja peitä kevyesti foliolla. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
Viipaloi vetäytyneet lihat ja tarjoa tomaattisalsan, salaatin ja uusien perunoiden kanssa.
Vinkki: Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, voit hienontaa tomaatit, sipulin ja yrtit myös veitsellä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


