Veripalttu takaisin suomalaisten ruokapöytiin: Näin valmistat sitä kotona
Veripalttu on klassinen veriruoka. Se maistuu perunoiden, palvikyljen ja piparjuuren kanssa. Myös puolukkasurvos ja valkokastike ovat sopivat paltun kylkeen.Verilettujen lisäksi verestä kannattaa valmistaa mainiota palttua. Se maistuu palvikyljen, perunoiden ja piparjuuren kanssa, mutta myös puolukkasurvos ja valkokastike ovat klassinen paltun kanssa tarjottava yhdistelmä.
Veripalttu
noin 8 annosta
- Ainekset
- 1 sipuli
- 5 dl naudanverta
- 1 plo (3,3 dl) olutta
- 4 dl ruisjauhoja
- 50 g voita
- ½ dl siirappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl meiramia
- ½ tl mustapippuria
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota rasvassa pannulla. Anna jäähtyä.
Kumoa veri kulhoon ja vatkaa joukkoon olut. Lisää jauhot ripotellen pikkuhiljaa samalla reippaasti vatkaten, jotta ei muodostu paakkuja. Sekoita joukkoon sulatettu voi, siirappi ja mausteet.
Kumoa taikina voideltuun leipävuokaan tai vastaavaan. Jätä turpoamisvaraa noin neljäsosa vuoan korkeudesta. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.
Tarjoa veripalttu paahdetun palvikyljen, keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa. Päälle raastettu piparjuuri antaa annokselle lisämakua.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

