Tattarikääretorttu

Tattari on gluteeniton ja sopii siten keliaakikon ruokavalioon. Tattarikääretortussa maistuu pirteä appelsiini kostutusmehussa, täytteessä ja tuorejuustossa.
Tattarikääretortussa maistuu pirteä appelsiini kostutusmehussa sekä täytteessä kuutioina ja tuorejuustossa.
Tattarikääretortussa maistuu pirteä appelsiini kostutusmehussa sekä täytteessä kuutioina ja tuorejuustossa. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tattarikääretorttu

10 annosta

Ainekset

  • 4 munaa
  • 11/2 dl sokeria
  • 1 1/4 dl tattarijauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • 1 dl appelsiinitäysmehua

Täyte

  • 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 1 appelsiini
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ripottele toiselle paperille sokeria. Kumoa pohja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kostuta pohja appelsiinimehulla. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi.

Leikkaa lohkot pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja vatkaa tuorejuusto kerman joukkoon. Mausta sokerilla ja sekoita appelsiinikuutiot joukkoon.

Levitä seos tasaisesti pohjalle. Jätä yläreuna tyhjäksi, koska täyte valuu käärittäessä eteenpäin.

Rullaa pohjapaperin avulla kääretortuksi. Anna vetäytyä paperiin käärittynä. Leikkaa reilun paksuisiksi viipaleiksi. Tattarijauho tekee leivonnaisesta hauraan leikattavan.