Tattarikääretorttu

Tattarikääretorttu
10 annosta
Ainekset
- 4 munaa
- 11/2 dl sokeria
- 1 1/4 dl tattarijauhoja
- 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
- 1 dl appelsiinitäysmehua
Täyte
- 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
- 1 appelsiini
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Ripottele toiselle paperille sokeria. Kumoa pohja.
Kostuta pohja appelsiinimehulla. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi.
Leikkaa lohkot pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja vatkaa tuorejuusto kerman joukkoon. Mausta sokerilla ja sekoita appelsiinikuutiot joukkoon.
Levitä seos tasaisesti pohjalle. Jätä yläreuna tyhjäksi, koska täyte valuu käärittäessä eteenpäin.
Rullaa pohjapaperin avulla kääretortuksi. Anna vetäytyä paperiin käärittynä. Leikkaa reilun paksuisiksi viipaleiksi. Tattarijauho tekee leivonnaisesta hauraan leikattavan.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä kalapuikkoja? Älä syö, vaan palauta kauppaan ‒ tuotteessa metalliriski6.2.
- Tuhansien eurojen kilohinta: Tryffelien hinta huimaa ‒ näin pääset niiden makuun edullisesti13:57
- Juomapakkauksiin tulee muutos – EU vaatii pitämään korkit kiinni6.2.
- Avokadopasta19.2.2021
- Suomen ensimmäiset eräkokkauksen SM-kisat järjestetään pian – mukaan haetaan innostuneita retkeilijöitä5.2.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos27.1.