Söin täällä: Poliittinen annos ravintolavaunussa
Allegro-junan ravintolavaunu Helsingin ja Pietarin välillä tarjoaa junamatkustajille monipuolisesti ruokaa – kaikki ruoka on kotimaista.Helsinki/Pietari
Allegro-junan ravintolavaunussa on kliininen tunnelma, eikä se yllä Tolstoi-yöjunan tasolle. Ruokalistalla on aamiaista ja lukuisia lämpimiä ruokia, kuten lohta ja lihapullia. ”Kotimaisen” ruuan sijasta valitsin ehkä poliittisimman annoksen eli Kievin kanan.
Ruuan juuret eivät johda Ukrainaan vaan 1800-luvun alun tsaarin Venäjälle. Ranskalainen kokki Nicolas Francois Apper kehitteli annoksen työskennellessään Venäjällä.
Päivälliseni on valmistanut espoolainen Kruunu Herkku suomalaisista raaka-aineista. Valmistusajasta ei ole tietoa.
Ruuan lämmittäminen mikrossa ja tarjoilu eivät vie monta minuuttia. Annos koostuu yrttivoihin kääritystä kananfileestä, joka on paneroitu ja paistettu rasvassa. Raikas salaatti keventää mieltä ja porkkana-perunamuussi täyttää vatsaa. Ruokaa on tuhdisti, eikä siinä ole vikaa. Leike on sisältä sopivan mehevä, joskin mauton, eikä pinnan rapeudesta ole mikroaaltojen jälkeen tietokaan.
Hintataso on suomalainen. Annos maksoi 13,50 euroa eli reilut tuhat ruplaa — venäläisittäin aika paljon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

