Yle: S-ryhmä vähensi ruokahävikkiä pienentämällä leikkelevalikoimaa
Kaupoissa pidetään valikoiman vuoksi jopa tuotteita, joita kukaan ei osta. Tutkijan mukaan S-ryhmän päätös pienentää kokonaishävikkiä vain promillen murto-osia.
S-ryhmä päätti reilu vuosi sitten vähentää leikkeletarjontaa 20 prosentilla. Muut ketjut eivät aio tehdä vastaavaa.S-ryhmä vähensi myynnissä olevien leikkeleiden määrää ja hävikki pieneni kymmeniä tuhansia kiloja, kertoo Yle.
Kauppaketjun mukaan asiakkailta oli tullut palautetta, että valikoima oli turhan laaja. Suuri valikoima on johtanut hävikkiin. Ylen mukaan kaupoissa pidetään valikoiman vuoksi jopa tuotteita, joita kukaan ei osta, ja hävikkinä menee roskiin kymmeniä miljoonia kiloja ruokaa vuodessa.
S-ryhmä päätti reilu vuosi sitten vähentää leikkeletarjontaa 20 prosentilla. Hävikki pieneni vuoden aikana 20 000 kilolla.
S-ryhmästä kerrotaan, että valikoiman pienentämisellä ei haettu erityisesti hävikin pienentymistä. Suurempi syy oli se, että asiakkaat vieroksuivat valikoimaa, jossa samankaltaisia tuotteita oli liikaa.
Keskolla ei ole aikomusta vähentää tarjontaa. Lidlistä kerrotaan Ylelle, että leikkeleissä ei juurikaan ole päällekkäisyyttä, joten tarjontaa ei tarvitse karsia.
Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri pitää hienona, että S-ryhmä on saanut vähennettyä ruokahävikkiä tarkastelemalla valikoimiaan. Hän kuitenkin huomauttaa, että muutos on ruoan kokonaishävikkiin suhteutettuna vielä pieni, promillen murto-osia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
