Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Savulohimuffinit

Muffinit ovat hyvä tarjottava myös suolaisina. Tässä taikinaan lisätään kylmäsavulohta ja mehevöitetään leivonnaista vielä juustoraasteella.
Raasta luomusitruunasta ohuita suikaleita lohimuffinien koristeeksi.
Raasta luomusitruunasta ohuita suikaleita lohimuffinien koristeeksi. Kuva: Jaana Kankaanpää

Savulohimuffinit

12 kpl

Ainekset

  • 2 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 50 g voita
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 1 dl tillisilppua
  • 1 pussi (130 g) mustaleimaraastetta
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Vatkaa maito ja munat kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon voi sulatettuna, hiukan jäähtyneenä. Hienonna kylmäsavulohi. Lisää hienonnettu lohi, tilli, juustoraaste sekä sitruunamehu. Sekoita lopuksi leivinjauhe-vehnäjauhoseos taikinaan. Nostele lusikalla taikinaa voideltuihin muffinipellin syvennyksiin tai kartonkisiin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.