
Täysyllätys ruotsinlaivalla: Vuoden kokki loihti upean menun Viking Linelle
Viking Linen á la carte -ravintoloissa pääsee maistamaan keväällä Vuoden kokki 2023 -kilpailun voittajan Johan Kurkelan suunnittelemaa menua. Juomasuositukset on valinnut Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen.Viking Line tarjoaa 12. toukokuuta asti erikoismenua, jonka on suunnitellut vuoden kokki, 27-vuotias Johan Kurkela. Johan Kurkela on tuttu myös helsinkiläisestä Michelin-ravintola Grönistä.
Testasin menua, joka yllätti todella positiivisesti. On todella mukavaa, että laivalla voi syödä näin hyvin. Jos on suuntaamassa laivalle, kannattaa menu ehdottomasti testata.
Menun hinta on 64 euroa ja siihen voi parittaa 35 euron juomapaketin. Ruokalajeja menussa on neljä, jotka ovat hyvässä balanssissa keskenään ja tarjoavat monia mielenkiintoisia makuja.
Menu aloitetaan häränkielellä, tattimajoneesilla, marinoiduilla sienillä sekä karhunlaukalla. Tätä seuraa kala-annos vaellusturskasta, jossa on sinisimpukkavaahtoa sekä muikunmätiä. Pääruoaksi tarjotaan paahdettua ankanrintaa karamellisoidulla sipulilla sekä klassisella madeirakastikkeella. Menu päättyy mustaherukkasorbettiin, makeaan punajuureen, ruusumarenkiin ja lakritsaan.
Alkupala oli myös todella herkullinen ja sen maut olivat täydellisesti balanssissa. Kuva: Janiko KemppiAnnoksista oma suosikkini oli rapealla maustekuorella varustettu, mehevä ankanrinta, jota herkullinen kastike ja karamellisoidut sipulit täydensivät. Jälkiruoan kandeerattu punajuuri oli mukava ja mielenkiintoinen yllätys.
Enemmän kotimaisia raaka-aineita olisi laineilla ollut mukava nähdä. Turska ja ankka olisi voitu korvata kotimaisilla vaihtoehdoilla, vaikkakin näinkin annokset olivat erittäin maukkaita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






