Karppauksen taittuminen suosii perunaa
Perunan suosio notkahti välillä karppausvillityksen vuoksi, mutta ilmiö näyttää menevän ohi. Kokeneetkin koemaistajat löysivät mieleisensä 55:n ominaisuuksiltaan toisistaan poikkeavan lajikkeen joukosta Suomen suurimmassa perunoiden maistajaistapahtumassa.VAASA (MT) ”Ajateltiin, että peruna on jonkinlainen hiilihydraattipommi, jota pitäisi välttää. Onneksi sellainen ajatus ei ole enää viime aikoina saanut mainittavampaa kannatusta”, sanoo Vaasan ammattiopistolla opettajana työskentelevä Arja Myllykangas .
Alf-Håkan Romarin mielestä perunat säilyttävät suosionsa, jos vain laatu pysyy riittävän hyvänä ja maku kohdillaan. Romar työskentelee perunoita jalostavassa, varastoivassa ja markkinoivassa yrityksessä.
”Näitä karppauksia tulee ja menee. Olennainen kysymys on, kuinka hyviä perunat ovat. Me lähdemme siitä, että jalostettujen perunoiden on oltava maukkaita. Suurtalouspuolella makuun ei ole aina kiinnitetty riittävästi huomiota.”
Vaasan ammattiopistolla pidetyissä maistajaisissa perehdyttiin eri lajikkeisiin ominaisuuksineen sekä siihen, miten potut soveltuvat suurkeittiöihin ja erilaisten ruokalajien yhteyteen.
Tapahtuma järjestettiin Vaasan ammattiopiston, Etelä-Pohjanmaan keittiömestareiden sekä Jepuan Perunan yhteisponnistuksena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

