Hölskyperunat ovat maukas vaihtoehto varhaisperunan tarjoiluun
Kun nuoria, nättejä ja pieniä varhaisperunoita on aikansa syöty vain voisilmän tai sillin kera, on aika tarjota niitä maustettuina ja salaateissa.Onkohan meillä suomalaisilla mieluisampaa ja odotetumpaa kasvista kuin satokauden ensimmäiset varhaisperunat? Niiden maku on vastustamaton, ja juuri nostetusta varhaisperunasta irtoaa kuorikin vain kevyesti pyyhkäisemällä.
Kun nuoria, nättejä ja pieniä varhaisperunoita on aikansa syöty vain voisilmän tai sillin kera, on aika tarjota niitä maustettuina ja salaateissa. Hölskyperunat on helppo ja takuuvarma kesäaterian suosikki. Siinä juuri ja juuri kypsiksi keitettyjen varhaisperunoiden joukkoon hölskytellään voita, ranskankermaa, suolakurkkua, tilliä ja sipulinvarsia. Niin kesäistä ja niin erityisen hyvää!
Hölskyperunat
6 annosta
- Ainekset
- noin 1 kg perunoita
- 20 g voita
- 1 prk (180 g) ranskankermaa
- 1 suolakurkku
- 1 ruukku tilliä
- 2 kevätsipulia
- ¼ tl suolaa
- 5 retiisiä
Valmistusohje
Pese perunat ja keitä juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja nosta kattila ilman kantta hetkeksi takaisin levylle, jotta enin neste haihtuu perunoista pois.
Lisää kattilaan retiisejä lukuun ottamatta muut aineet. Pane kansi takaisin ja hölskyttele kattilaa reippaasti, kunnes perunat hiukan hajoavat ja voi, ranskankerma ja makuaineet sekoittuvat tasaisesti perunoihin.
Lisää perunoiden joukkoon pestyt ja viipaloidut retiisit. Tarjoa heti muiden kasvisruokien, sillien, savukalan tai grillilihojen kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

