
- hyvinkää
Hyvinkään Medicin Man taitaa pihvit ja leikkeet ‒ thaikokeiluista kannattaisi ehkä pidättäytyä
Vanhan apteekin tiiliseinäisessä kellarikerroksessa on tunnelmallista ruokailla. Ruokalista on mukavan monipuolinen.Medicin Man toimii Hyvinkään keskustassa vanhan apteekin tiloissa. Kellarikerroksessa sijaitseva ravintolasali on tunnelmallinen tiiliseinineen ja hämyisine valaistuksineen. Viereisiin pöytiin kannettujen annosten perusteella leikkeet ja pihvin ovat se juttu täällä.
Alkuun nautiskelen kermaista burrata-mozzarellaa kera grillattujen persikoiden ja ilmakuivatun kinkun. Annos kaipasi leipää, jota sai erikseen tilaamalla, hieman liiankin runsaassa rasvassa paahdettuna. Seuralaisen rapuskagen-vohveli oli maukas, mutta pienehkö.
Pääruuaksi seuralainen tilasi ”varman päälle” pippuripihvin. Sen kypsyysaste oli toivotunlainen ja liha suussasulavaa. Lisukkeena oli paistettuja parsoja ja varhaispokkanoita. Lohkoperunat olivat pinnalta rapeita, mutta sisältä jauhoisia.
Itse lähdin kikkailemaan tilaamalla keittiömestarin suositteleman thai-tyylisen ankankoiven. Ankka-confit oli kyllä mureaa, mutta hivenen liiankin makeat thaimaut ja riisin koostumus eivät täysin vakuuttaneet usein thairavintoloissa syövää. Ankalle olisi kenties sopinut jokin perinteisempi makumaailma.
Lihojen alkuperämaat olivat seuraavat: possu Saksasta, nauta Suomesta tai Skotlannista, kana Suomesta, Lohi Norjasta ja ankka Ranskasta.
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat





