Kala-katkarapupiirakka
Tämän herkullisen kala-katkarapupiirakan taikinan juju on perunasoseaineksissa, jotka keventävät muuten helposti raskaan taikinan. Voit jättää piirakasta katkaravut poiskin, mutta lisää silloin kalan määrää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kala-katkarapupiirakka
10 annosta
Ainekset
- Pohja
- 1 1/2 dl perunasoseaineksia
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita sulatettuna
- 2 dl vettä tai maitoa
Täyte
- 1 ps (180 g) katkarapuja
- 100 g lämminsavulohta
- 2 dl hienonnettua purjoa
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
- 1/2 dl tilliä hienonnettuna
Munamaito
- 4 munaa
- 2 dl maitoa
- 2 dl ruokakermaa
- 2 tl sitruunamehua
- 1/2 tl valkopippuria
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl emmentaljuustoraastetta
Valmistusohje
Mittaa pohjan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää voisula ja vesi. Sekoita taikinaksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Reunat saavat nousta lähelle vuoan yläreunaa.
Sekoita keskenään puoliksi sulaneet katkaravut, kuutioitu lohi, hienonnettu purjo sekä yrtit. Levitä seos pohjalle. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet kauniin värin.
Osaston luetuimmat
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Aarre | Paistettua kyyhkynrintaa ja katajanmarjakastiketta13.8.2019
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Mummolan mustikkapiirakka19.7.2019
- Härkäpaputuotteessa listeriaa ‒ Raisio ilmoitti tuotteen takaisinvedosta10.8.