Kala-katkarapupiirakka

Tämän herkullisen kala-katkarapupiirakan taikinan juju on perunasoseaineksissa, jotka keventävät muuten helposti raskaan taikinan. Voit jättää piirakasta katkaravut poiskin, mutta lisää silloin kalan määrää.
Muhkea kala-katkarapupiirakka on juhlava tarjottava.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kala-katkarapupiirakka

10 annosta

Ainekset

  • Pohja
  • 1 1/2 dl perunasoseaineksia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita sulatettuna
  • 2 dl vettä tai maitoa

Täyte

  • 1 ps (180 g) katkarapuja
  • 100 g lämminsavulohta
  • 2 dl hienonnettua purjoa
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1/2 dl tilliä hienonnettuna

Munamaito

  • 4 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl emmentaljuustoraastetta

Valmistusohje

Mittaa pohjan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää voisula ja vesi. Sekoita taikinaksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Reunat saavat nousta lähelle vuoan yläreunaa.

Sekoita keskenään puoliksi sulaneet katkaravut, kuutioitu lohi, hienonnettu purjo sekä yrtit. Levitä seos pohjalle. Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet kauniin värin.