Hanna-tädin kakut
Hanna-tädin kakut saivat nykyisen nimensä, kun niiden keksijän sukulainen reseptin mukaan legendaarisen Kotiruoka-keittokirjan ensimmäiseen painokseen jo vuonna 1908.
Ennen Hanna-tädin kakut olivat arkisia leivonnaisia, koska niitä pyöräytettiin silloin, kun kermaa sattui menemään happamaksi. Kuva: Sanne KatainenHanna-tädin kakut
noin 60 kappaletta
Ainekset
- 150 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kermaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl perunajauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
Valmistusohje
Sulata rasva ja anna jäähtyä kulhossa.
Lisää sokerit, kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita vain tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua viileässä.
Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä tangoiksi. Leikkaa molemmat tangot noin 30 palaan ja pyöritä ne palloiksi. Lado pallot leivinpaperin päälle pellille ja jätä leviämisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
