Rapeat vohvelit
Ihanan rapeat vohvelit maistuvat niin suolaisten kuin makeiden täytteiden kanssa. Täytä vohvelit vaihteeksi esim. ilmakuivatulla kinkulla ja rucolalla tai banaanilla, kermavaahdolla ja kinuskikastikkeella.
Päällystä sydämen muotoisiksi paloiksi leikatut vohvelit vaikkapa ilmakuivatulla kinkulla ja rucolalla tai tomaatti-basilika-raejuustoseoksella. Kuva: Jaana KankaanpääRapeat vohvelit
noin 15 kpl
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 1 dl kivennäisvettä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ¾ tl suolaa
- 75 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Riko munat kulhoon, lisää maito ja kivennäisvesi. Vatkaa seos tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää munaseokseen vatkaten. Sekoita joukkoon vähän jäähtynyt voisula. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä vartin tai jääkaapissa tunnin verran.
Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla. Voitele välillä raudan paistopintoja tarttumisen estämiseksi.
Nauti vohvelit haluamiesi suolaisten tai makeiden päällysteiden kanssa.
Vinkki
Valmiiden vohvelien määrä riippuu taikinan annostelusta ja vohveliraudan koosta, sillä vohveleiden halkaisijamitta voi vaihdella 15:stä 20 senttiin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
