Tyrnijuustokakut laseissa

Tyrnijuustokakku on sopivasti makea ja hapan jälkiruoka jouluaterialle.
Tyrnijuustokakku tarjoillaan laseissa. Voit tehdä hillon ja vaahdon etukäteen, jolloin annokset tarvitsee joulu­aterian jälkeen vain koota.
Tyrnijuustokakku tarjoillaan laseissa. Voit tehdä hillon ja vaahdon etukäteen, jolloin annokset tarvitsee joulu­aterian jälkeen vain koota. Kuva: Elina Lampela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(6 annosta)

Tyrnihillo:

2 dl tyrnimehua

1 dl hillosokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pohja:

12 Digestive-keksiä

Vaahto:

2 dl kuohukermaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

150 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl maitorahkaa

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

2 rkl tomusokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl vaniljasokeria

Valmista ensin tyrnihillo. Mittaa kattilaan tyrnimehu. Kun mehu alkaa kiehua, lisää hillosokeri. Keittele alhaisella lämmöllä 10 minuuttia, kaada hillo purkkiin ja anna jäähtyä.

Rouhi keksit karkeasti ja jaa keksirouhe kuuteen annoslasiin.

Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja lisää se kerman joukkoon. Lisää myös rahka, sitruunan kuoriraaste ja sokerit. Sekoita vaahto varovasti tasaiseksi.

Annostele laseihin keksipohjan päälle vuoroin tyrnihilloa, vuoroin tuorejuustovaahtoa. Koristele tyrnimarjoilla.

Vinkki! Voit valmistaa tyrnijuustokakut täysin kasvipohjaisena eli vegaanisena. Käytä silloin maitotuotteiden sijaan kaura- tai soijapohjaisia tuotteita.

Voit käyttää jälkiruokaan myös kaupan hilloja. Jos tyrnihilloa ei löydy, esimerkiksi lakkahillo sopii erinomaisesti.

Lue lisää