Söin täällä: Loistoruokaa tositarkoituksella
Jyväskylän Harmoonissa ruokailija saa lämpimän vastaanoton ja asiantuntevaa palvelua.
Sorsanfile-alkupala nautitaan keitinliemessä, jonka tarjoilija kaataa annokseen. Kuva: Eija MansikkamäkiKovin usein ei pääse syömään niin, että tuntee olevansa hyvissä käsissä alusta loppuun. Jyväskylän Harmoonissa kävi niin.
Suuntasin sinne, sillä jos myöhästyy keskustapuolueen tarjoamalta lounaalta, mikä olisi parempi paikka kuin sesongin lähiruokaa tarjoava ruokapaikka juna-asemaa vastapäätä?
Neljä vuotta toimineen ravintolan paikalla oli ennen harmoonitehdas, sitten autokorjaamo, Valion edustustila ja valokuvapimiö.
Pöydätkin on tehty yläkerran lattialaudoista.
Tarjoilijat ottivat asiakkaan vastaan äidillisen lämpimästi ja esittelivät ruuat ja viinit epätavallisen asiantuntevasti.
Otin 13 euron maistelulautasen ja mitä sain? Alkuun pyytämättä ja yllättäen keittiön tervehdyksen eli fermentoidun kirsikkatomaatin lakritsinjuurikastikkeessa.
Tilausannos sisälsi Helvetinportin tilan huisin hyvän haarukallisen villisikaa Ruovedeltä, maistuvia poronsydämen siivuja, savusärkeä ja -lohta, salaattia syksyn sienistä, marinoitua kurkkua ja kukkakaalia, Jukolan juustoja Leivonmäeltä, oma peltileipää ja kirnuvoita.
Oli ihan pakko testata myös toinen alkuruoka: 11 eurolla sorsanfilettä liemessä, mukana pieni maksakuutio. Lintu oli lentänyt Lahdesta, koska lähempänä toimittajaa ei ole. Paikallisuus on siis venyvä käsite, kotimaista kuitenkin.
Pääruuan, 24 euroa, juustopiiras, pinaattikastike ja viiriäisenmuna jatkoivat loistolinjaa, mutta etikkaiset juurekset söivät makua muilta.
Harmooni Väinönkatu 1, 40100 Jyväskylä. www.harmooni.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
