Marja-aronia marmeladit
Marja-aroniasta voit valmistaa hienon tumman viininpunaisia marmeladeja, jotka sopivat niin aterian jälkeen makeaksi palaksi kuin herkkunälän yllättäessä naposteltaviksi tai lahjaksi.Marja-aronia marmeladit
Valmista ensin mehu. Mittaa kattilaan 5 dl marja-aroniaa ja saman verran vettä.
Kiehauta marjoista mehua ja puristele vielä perunanuijalla. Siivilöi mehu.
Marmeladiin tarvitset voimakasta mehua.
Ainekset
- 3 dl mehua
- 3 dl luomusokeria
- 3,5 tl agar-agaria
Valmistusohje
Kuumenna mehu kiehuvaksi, sekoita siihen sokeri ja kuumaan mehuun vielä huolellisesti sekoittaen agar-agar. Keitä 5 minuuttia. Tee hyytelökoe, tiputa keitettyä mehua lautaselle ja katso hyytyykö se.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle lautaselle. Laita kylmään kovettumaan. Leikkaa viipaleiksi ja sokeroi.
Vinkki: agar-agar käy myös vegaaneille.
Ohje: Seija Halme
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


