Vapun perunasalaatti

Kun perunasalaattiin lisää kypsää broilerinlihaa, siitä saa ruokaisan evään vaikkapa vappupiknikille.
Perunasalaattiin voi lisätä broileria, kananmunanlohkoja tai kypsää kalaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vapun perunasalaatti

4–6 annosta

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 4 broilerileikettä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 dl ruohosipulisilppua
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 250 g pikkutomaatteja
  • 10 pientä maustekurkkua

Valmistusohje

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kypsennä pannulla voissa broilerileikkeet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kulhon pohjalla oliiviöljy, suola ja pippurirouhe. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa reilun kokoisiksi lohkoiksi. Pyörittele lohkot maustetussa öljyssä.

Leikkaa sipulit renkaiksi. Viipaloi jäähtyneet broilerileikkeet. Halkaise tomaatit. Sekoita kaikkia ainekset keskenään. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.