Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Luumu-omenapiiras

Leivo luumuista ja omenoista herkullinen piiras, jonka taikina syntyy helposti sekoittamalla. Vaniljarahka mehevöittää pohjan.
Omena- ja luumuviipaleet muodostavat piiraan pinnalle mosaiikkimaisen kuvion.
Omena- ja luumuviipaleet muodostavat piiraan pinnalle mosaiikkimaisen kuvion. Kuva: Kari Salonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Luumu-omenapiiras

noin 20 palaa

Ainekset

Pohja

  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 100 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 4-5 (400 g) omenoita
  • 3-4 (200 g) tuoreita luumuja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Sekoita rahka ja pehmeä voi keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-rahkaseokseen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Taikinaa ei kannata vaivata, ainoastaan sekoittaa nopeasti. Anna taikinan levätä jääkaapissa omenoiden ja luumujen viipaloinnin ajan. Pese hedelmät ja kuori omenat. Ota luumuista kivi ja omenoista siemenkota. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi.

Kauli taikina suorakaiteeksi noin 35 x 25 cm ja nosta uunivuoan pohjalle ja reunoille. Levitä omena- ja luumuviipaleet pohjalle siten, että viipaleet vuorottelevat. Kiehauta kermasta ja fariinisokerista seos. Mausta suolaripauksella. Sivele seosta pullasudilla hedelmäviipaleiden päälle.

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.