Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Palsternakkaohratto

Ohrasuurimoista keitetty ohratto hautuu maukkaaksi, kun lientä imeytetään suurimoihin vähitellen ja täydennetään makua parmesaanilla ja tuorejuustolla.
Palsternakkaohratto korvaa hyvin risoton.
Palsternakkaohratto korvaa hyvin risoton. Kuva: Jarno Mela

Palsternakkaohratto

4 hengelle

Ainekset

  • 200 g palsternakkaa
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 3 dl ohrasuurimoita
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 100 g tuorejuustoa
  • 35 g parmesaania
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Kuori ja raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuullota palsternakkaraastetta ja sipulisilppua toisen kattilan pohjalla voissa muutama minuutti. Lisää ohra. Aloita liemen lisääminen ohrattoon. Lisää ensin valkoviini. Lisää lientä kauhallinen kerrallaan ja hämmennä ohrattoa samalla. Anna ohraton kiehua miedosti koko liemen lisäämisen ajan. Kun liemi on imeytynyt ohraan, lisää jälleen kuumaa lientä. Jatka näin noin 20 minuuttia, kunnes ohra on juuri ja juuri kypsää.

Sekoita ohrattoon sitruunamehu, parmesaani ja tuorejuusto ja rouhi mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa ohrattoa paahdettujen palsternakkojen kera. Koristele tuoreella timjamilla.