Kerrosherkku tropiikin hedelmistä
Eksoottiset hedelmät ja raikas sitruunavaahto tuovat jälkiruokapöytään tuulahduksen tropiikista.
Eksoottiset hedelmät ja raikas sitruunavaahto tuovat jälkiruokapöytään tuulahduksen tropiikista. Kuva: Jaana KankaanpääKerrosherkku tropiikin hedelmistä
6 annosta
Ainekset
- 1 syöntikypsä mango
- 1 granaattiomena
- 3 passionhedelmää
Sitruunavaahto
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Leikkaa mangon hedelmäliha kuutioiksi. Irrota granaattiomenasta siemenet. Halkaise passionhedelmät ja kaavi lusikalla sisus kulhoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunarahka sekä sokerit.
Rakenna jälkiruoka pikku kippoihin tai jalallisiin laseihin. Lusikoi pohjalle mangokuutioita, lisää kerros vaniljavaahtoa, sitten granaattiomenan siemeniä ja toinen kerros vaahtoa. Lusikoi pinnalle passionhedelmää ja koristele annokset halutessasi kauralastuilla, vohveleilla tai muilla kekseillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

