Munaburgeristako uusi hitti? Kaliforniassa suosioon on noussut kokkelihampurilainen
Munaburgerissa jauhelihapihvin korvaa kuohkea munakokkeli.Ruokatukku Kespro veikkaa munaburgerille mahdollisuuksia nousta tulevan kesän ruokailmiöksi. EGU-burgerin sydämenä on munakokkeli, joka toimii proteiinilähteenä ja ikään kuin pihvinä.
Kespron tuotekehityspäällikkö Harri Veckmanin mukaan kananmunia on alettu hyödyntää ravintoloissa monenlaisissa annoksissa. Onpa Suomessa nähty myös kananmunaan keskittyviä ravintoloitakin.
Kespro esitteli munaburgerin ravintola-alan ammattilaisille virtuaalimessuillaan huhtikuussa. Vastaanotto oli Veckmanin mukaan innostunut.
Munien kulutus Suomessa on ollut nousussa. Viime vuonna munia syötiin 12,2 kiloa henkeä kohti, kun vastaava luku kymmenen vuotta aiemmin oli 9,8 kiloa.
Munakokkeli burgeriin
1 kananmuna
20 g voita
suolaa ja pippuria
ruohosipulia
Riko kananmunat kylmälle teflonpannulle. Neljälle hengelle kuusi kananmunaa on sopiva määrä. Sekoita nuolijalla kananmunien rakenne rikki.
Lisää yksi iso voikuutio per kananmuna.
Nosta teflonpannu hellalle ja kypsennä keskilämmöllä koko ajan nuolijalla sekoittaen.
Ota pannu pois lämmöltä, kun munakokkeli on sopivan pehmeää ja kuohkeaa.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi leikatulla ruohosipulilla.
(Resepti: Harri Veckman)
Lue myös:
Muurauskauhalla pihvin kimppuun – Näin syntyy hampurilaisharrastajien hitti smash burger
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


