Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tämä perunalisuke valmistuu supernopeasti pakasteperunamuusista

Juhlavat duchesseperunat ovat pieni silmänkääntötemppu, sillä perunoiden kuorimisen ja keittämisen sijaan oikaistaan käyttämällä pakasteperunamuusiaineksia. Näin valmistusaika nopeutuu ja herkku on pöydässä sukkelasti.
Duchesseperunat valmistuvat aikaa ja vaivaa säästäen kaupan pakasteperunamuusiaineksesta.
Duchesseperunat valmistuvat aikaa ja vaivaa säästäen kaupan pakasteperunamuusiaineksesta. Kuva: Sanne Katainen

Mikään ei toki estä valmistamasta muusia itse tai käyttämästä eiliseltä yli jäänyttä perunasosetta. Muskottipähkinä antaa duchesseperunoille ihanaa makua.

Oikaisijan duchesseperunat

4 annosta

  • Ainekset
  • 1 pkt (350–400 g) perunamuusiaineksia (pakaste)
  • 25 g voita tai margariinia
  • 2 keltuaista
  • ½ tl valkopippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • (suolaa)

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

Sekoita muusiin sulatettu rasva ja muut aineet. Lisää suolaa vain, mikäli massa on suolatonta.

Siirrä massa tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle pellille pieniä ruusukkeita. Siirrä pelti 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, tai kunnes perunaruusukkeet ovat saaneet kauniin värin.

Tarjoa heti kalaruusukkeiden ja piparjuurikastikkeen kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Pakasteperunamuusiaineksesta duchesseperunat syntyvät käden käänteessä, mutta voit halutessasi valmistaa perunamuusin myös itse.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.