Mehukasta kanaa sitruunaisessa valkoviiniliemessä – perunat kypsyvät samalla uunissa
Broileri ja perunat kypsyvät herkulliseksi sitruunan, yrttien ja valkoviinin syleilyssä. Tämä ruoka hurmaa jokaisen.Kuorittuja perunoita kypsennetään harvoin uunissa, mutta sitruunabroilerissa ne kypsyvät herkullisiksi.
Sitruunabroileri
4 annosta
- Ainekset
- n. 1 kg broilerin paistileikkeitä
- 800 g perunoita
- 1–2 porkkanaa
- 1 sitruuna (luomu)
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 tl timjamia
- ½ tl salviaa
- ¾ dl rypsiöljyä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.
Kuori perunat. Kuori ja paloittele porkkanat. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja purista ½ dl mehua. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Sekoita uunivuoassa sitruunankuoriraaste ja -mehu sekä kaikki muut aineet lihoja ja perunoita lukuun ottamatta. Nosta broilerit ja perunat vuokaan. Asettele perunat siten, että ne mahdollisimman hyvin peittyvät liemellä. Peitä vuoka kannella tai foliolla.
Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Jos osa perunoista jäi osittain liemen yläpuolella, niin käännä ne, kun tunti on kulunut. Tarkista perunoiden kypsyys ennen kuin otat ruoan uunista. Tarjoa salaatin kanssa.
Vinkki: Suosi luomusitruunaa, kun ruokaan käytetään raastettua kuorta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

