Runoilijan kranssi
Runebergintorttujen kevyempi versio on pullataikinapohjainen, vadelmamarmeladilla täytetty kranssi.
Runebergin tortun kevyempi versio on pullataikinapohjainen, vadelmamarmeladitäytteinen kranssi. Kuva: Jaana KankaanpääRunoilijan kranssi
2 kpl
Ainekset
- 100 g voita
- 1 rkl kardemummaa
- 3 dl maitoa
- 1/2 pak (25 g) hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- noin 9 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 2 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
Voiteluun
- munaa
Koristeluun
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 1 rkl kylmää vettä
Valmistusohje
Sulata voi ja kuumenna kardemumma voisulassa. Lisää maito ja liuota hiiva kädenlämpöiseen seokseen. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot. Kohota taikina.
Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä levylle tasainen kerros paistonkestävää vadelmamarmeladia. Kääri rullalle. Muotoile rullasta pyöreä kranssi. Nipistä päät yhteen. Leikkaa ulkoreunaan saksilla lovia. Kohota. Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele jäähtyneenä sokerivedellä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
