S-ryhmä selvitti: Tällainen on tyypillinen makkaranystävä
Pääkaupunkiseudulla makkaran osuus ostoskoreissa on muuta maata huomattavasti pienempi.
Selvityksen perusteella makkaraa löytyy ostoskoreista keskimääräistä useammin Pohjois- ja Itä-Suomessa. Kuva: Sanne KatainenMakkarakaupan kuumin sesonki on pian käsillä. Juhannusviikolla kesägrillien perinteikästä suosikkia myydään tuplamäärä normaaliin kesäviikkoon verrattuna.
"Makkaran sesonki käynnistyy pääsiäisenä ja kauppa käy tasaisena elokuun loppuun. Ilmojen viiletessä grillattavista lihaisammista makkaroista siirrytään edullisempiin ruokamakkaroihin – uunilenkkien ja makkarakeittokattiloiden ääreen", valikoimapäällikkö Juha Nieminen S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo tiedotteessa.
S-ryhmä on selvittänyt, missä päin Suomea syödään makkaraa keskimääräistä useammin.
Selvityksen perusteella makkaraa löytyy ostoskoreista keskimääräistä useammin Pohjois- ja Itä-Suomessa. Idässä suositaan lenkkiä, kun taas lännessä maistuu grillimakkara.
Mielenkiintoinen havainto on se, että Länsi-Suomessa grillit syttyvät muuta Suomea tiheämmin. Myös hiiliä ja nestekaasua myydään muuta maata enemmän.
Tyypillinen makkaranystävä on S-ryhmän myyntitilastojen perusteella 45–75-vuotias mies. Senioreille maistuu keskimääräistä useammin lenkki, kun taas alle 45-vuotiaiden ostoksissa korostuvat nakit.
Etelässä ja etenkin pääkaupunkiseudulla makkaran osuus ostoskoreissa on muuta maata huomattavasti pienempi. Tästä huolimatta pääkaupunkiseudulla syödään muuhun Suomeen verrattuna kolminkertainen määrä luomumakkaraa ja kaksinkertainen määrä vegaanista makkaraa ja nakkeja.
S-ryhmän toukokuun myyntien perusteella makkaraa myydään suhteellisesti eniten suuriin mökkipaikkakuntiin kuuluvien – Ruoveden, Sysmän ja Padasjoen – S-marketeissa. Näissä kaupoissa ostetuista ruokakasseista joka neljännessä oli makkaraa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
