Simppeli siikakeitto

(4–5 annosta)
600 g siikafileetä
0,5–1 tl suolaa
0,5 sitruunan mehu
800 g perunoita
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 pieni purjo
(0,5 dl valkoviiniä)
2 tl kuivattua nokkosta
2 dl kuohukermaa
1 dl hienonnettua tilliä
Poista kalasta ruodot, leikkaa suupaloiksi ja mausta suolalla. Purista kalapalojen päälle puolikkaan sitruunan mehu ja laita kala jääkaappiin maustumaan keiton valmistelun ajaksi.
Kuori ja paloittele perunat pieniksi paloiksi. Laita vesi ja liemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
Halkaise sillä välin purjo, pese hyvin ja leikkaa pieneksi silpuksi. Lorauta keiton sekaan halutessasi hieman valkoviiniä ja lisää hienonnettu purjosilppu sekä kuivattu nokkonen.
Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon kerma ja siikapalat. Anna keiton kuumentua niin, että kalapalat kypsyvät ja nosta sitten kattila liedeltä. Lisää päälle hienonnettua tilliä ja tarjoile.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- WWF päivitti kuluttajille suunnattua Kalaopastaan: MSC-sertifikaatti ei enää takaa kestävää pyyntiä 24.5.
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan20.5.