Maalaismunakas
Maalaismunakkaaseen voit kätevästi kätkeä ylimääräiset, keitetyt perunat tai ruokien loput. Juusto tekee munakkaasta ruokaisan. Munakas kypsyy kätevästi uunissa.
Maalaismunakkaaseen saat vähennettyä ruokahävikkiä, kun piilotat siihen tähteeksi jääneitä ruokien loppuja. Kuva: Kari SalonenMaalaismunakas
10 palaa
Ainekset
- 2 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 6 keitettyä perunaa
- 100 g aurinkokuivattua tomaattia
- 10 munaa
- 1 dl maitoa
- 1 prk kermaviiliä
- 1 pussi (150 g) mozzarella raastetta
- 1 prk (170 g) salaattijuustokuutioita
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/2 dl persiljasilppua
Valmistusohje
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon sipulit ja valkosipulit. Kuumenna. Kuori ja kuutioi perunat, hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, kermaviili ja juustoraaste. Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Yhdistä kaikki aineet ja kaada voideltuun uuni- tai piirasvuokaan (24 x 28 cm). Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja ruoka on hyytynyt. Tarjoa salaatin kanssa. Maistuu myös kylmänä voileivän kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
