Rapeareunainen omenapiirakka saa makua inkivääristä

Talviomenoita kannattaa hyödyntää leivonnassa.
Pehmeä kermavaahto-jugurttilisäke taittaa omena-inkivääritortusta terävimmän kärjen.
Pehmeä kermavaahto-jugurttilisäke taittaa omena-inkivääritortusta terävimmän kärjen. Kuva: Jarno Mela
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tuore inkivääri sopii myös leivonnaisiin. Pohjan päälle levitetään tällä kertaa runsaasti omenaviipaleita, mitkä saavat makua inkivääriraasteesta.

Raasta kuorittu inkivääri raastimen hienolla terällä. Karkea raaste antaa helposti tikkuisen suutuntuman.

Kiehauta omenalohkoja kattilassa mausteiden kanssa tai mikroaaltouunissa lasiastiassa. Näin tiiviitkin omenaviipaleet hieman pehmenevät ja paistuessaan saavat vielä lisäpehmeyttä.

Piirakkapalan päälle lusikoidaan raikasta kermavaahto-jugurttikastiketta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Omena-inkivääritorttu

10 annosta

  • Ainekset
  • Pohja
  • 2 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 1 muna
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte
  • 4 dl omenapaloja
  • 100 g inkivääriä
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 rkl kanelia
  • Tarjoiluun
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valmista ensin täyte. Kuori ja pilko omenat lohkoiksi tai kuutioiksi. Raasta kuorittu inkivääri raastimen hienolla terällä. Karkeasta raasteesta tulee helposti tikkuinen suutuntuma.

Laita omenat, inkivääriraaste, fariinisokeri ja kaneli kattilaan. Kiehauta noin 4 minuuttia. Anna jäähtyä taikinan valmistamisen ajan.

Nypi sokeri ja voi murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Levitä taikina voidellun (halkaisija noin 24 cm) piiras- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte vuokaan.

Kypsennä 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jos paistat irtopohjavuoassa, niin laita leivinpaperi vuoan alle, ettei mahdollisesti valuva rasva sotke uunia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota kuohukerma, vatkaa jugurtti joukkoon ja mausta sokerilla. Tarjoa tortun kanssa.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen.