
Söin täällä: Reipas palvelu yllätti iloisesti hämyisessä navettaravintolassa
Rikalan Krouvissa lounas tarjoillaan pöytään.Rikalantie 74
Fish and chips -annoksessa kala on turskaa, mutta muut ainekset läheltä. Perunalohkojen lisäksi annosta täydensivät lähes raa’aksi jätetyt porkkanaviipaleet. Kuva: Riitta MustonenVain muutaman kilometrin poikkeaminen Helsinki‒Turku-moottoritieltä Rikalan Krouviin Salon Halikossa kannatti. Vanhaan tiilinavettaan on remontoitu tunnelmallinen ravintola, jossa saa lähiruokalounasta kynttilänvalossa pöytiin tarjoiltuna lounassetelihintaan.
Lounasvaihtoehtoja on neljä. Valitsen kanasalaatin ja seuralainen ottaa fish and chipsit. Keittovaihtoehtona olisi ollut pinaattikeitto, ja ilahdun, kun saan annoksen sitä kanasalaatin alkuruokana. En ole pinaattikeiton ystävä, mutta tätä soppaa olisin voinut syödä enemmänkin. Munanpuolikas ja rapea sipulinvarsisilppu täydentävät makunautinnon. Seuralaiselle tuodaan kesäinen alkusalaatti.
Sipulinvarsisilppu antoi mukavasti purutuntumaa samettisen pehmeälle pinaattikeitolle. Kuva: Riitta MustonenKanasalaatin pestokastike maistuu aidosti tuoreista yrteistä tehdyltä ja kokonaisuus on muutenkin raikas. Fish and chips on sellainen kuin kuuluukin eli rapean kuuma herkku.
Lounaan lopuksi saamme vielä jälkiruokana pienen makean: lasin pohjalla kakkumurua, vaniljavaahtoa ja vähän puolukkahilloa. Kiva päätös aterialle kahvin tai haudutetun teen kera.
Ravintolan navettafiilistä täydentävät hämähäkinseitit ikkunanpuitteissa ja jykevät seinärakenteet. Ilahduttavasti liitutaululle on kirjattu raaka-aineiden tuottajia, joita tällä kulmalla riittää runsaasti. Krouviin kannattaa poiketa toistekin.
Rikalan Krouvi, Rikalantie 74, 24800 Salo
Lue myös:
Söin täällä: Tiedätkö, mitä on axgan? Sitä voi maistaa Ahvenanmaan purjehdusseuran ravintolassa
Söin täällä: Miltä maistuu Myrskylä tai rautakauppa? Sen voi testata Porvoossa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




