Perunacurry
Perunasta syntyy mainio intialaistyyppinen ruoka sopivasti maustamalla. Se maistuu sellaisenaan tai lihan tai kalan lisukkeena.Perunacurry
2 hengelle
Ainekset
- 3–5 hyvin pestyä perunaa (yleisperuna)
- 1 kuorittu palsternakka
- noin perunan kokoinen pala kuorittua juuriselleriä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- peukalonpään kokoinen pala raastettua inkivääriä
- 1 tl juustokuminaa
- 2 tl garam masala -mausteseosta
- 1 tl curryjauhetta
- 1 sitruunan mehu
- 1–2 tl suolaa
Paistamiseen
- 3 rkl kookosöljyä
Valmistusohje
Kuutioi ja paloittele raaka-aineet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota raaka-aineet miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää mausteet.
Pyörittele hetki, lisää lopuksi sitruunamehu. Anna hautua vielä tuokio ennen tarjoilua.
Ohje: Tiina Aalto ja Mikko Kivelä
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


