Perunacurry

Perunasta syntyy mainio intialaistyyppinen ruoka sopivasti maustamalla. Se maistuu sellaisenaan tai lihan tai kalan lisukkeena.
Perunacurry on maukas talvinen kasvisruoka tai lisäke.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Perunacurry

2 hengelle

Ainekset

  • 3–5 hyvin pestyä perunaa ­(yleisperuna)
  • 1 kuorittu palsternakka
  • noin perunan kokoinen pala ­kuorittua juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • peukalonpään kokoinen pala raastettua inkivääriä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl curryjauhetta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1–2 tl suolaa

Paistamiseen

  • 3 rkl kookosöljyä

Valmistusohje

Kuutioi ja paloittele raaka-aineet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota raaka-aineet miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää mausteet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pyörittele hetki, lisää lopuksi sitruunamehu. Anna hautua vielä tuokio ennen tarjoilua.

Ohje: Tiina Aalto ja Mikko Kivelä