
SCMP: Valtava läjä perinneherkkuja menee joka vuosi roskiin – tuhansien vuosien historiakaan ei auta
Viime vuosina kakkuvalmistajat ovat uudistaneet satokautta juhlistavia kuukakkuja. Silti 90 prosenttia toivoisi perinneherkun sijaan lahjaksi hedelmäkoria.
Keskisyksyn juhlassa syödään kuukakkuja teen kera. Niitä annetaan esimerkiksi työkavereille ja perheenjäsenille. Kuva: PixabayLähes 3000 vuoden historia ei auta, jos perinneherkut eivät maistu.
Hongkongissa heitetään joka vuosi roskiin yli 1,9 miljoonaa kuukakkua, South China Morning Post kertoo.
Puolet Green Power -ympäristöjärjestön haastattelemista ihmisistä toivoi, ettei saisi kuukakkuja lahjaksi. 90 prosenttia toivoisi perinneherkun sijaan lahjaksi hedelmäkoria.
Kiinassa vietetään 10.-12. syyskuuta perinteistä keskisyksyn juhlaa. Virallinen juhlasta tuli Tang-dynastian (618–907) aikana.
Juhlan taustalla on vanha kiinalainen tapa, Kuun palvonta.
Lyhtyjuhlan nimellä tunnettua juhlaa vietetään myös Malesiassa, Vietnamissa, Singaporessa ja Filippiineillä.
Juhlassa syödään kuukakkuja teen kera. Niitä annetaan esimerkiksi työkavereille ja perheenjäsenille.
South China Morning Post kertoo, että kakkujen historia ulottuu lähes 3000 vuoden taakse, syksyn sadonkorjuuaikaan ja kuujumalatar Chang’en legendaan.
1300-luvulla Kiinan keisarillinen armeija käytti samanlaisia kakkuja lähettääkseen salaisia viestejä.
Mongolien perustamaa Yuan-dynastiaa vastaan juonitelleet kiinalaiset voittivat lopulta myöhemmässä taistelussa.
Kuukakussa on yleensä ohut taikinakuori ja täyte. Välillä kakun keskelle lisätään täysikuuta kuvaava munankeltuainen.
Viime vuosina kakkuvalmistajat ovat uudistaneet kuukakkuja, SCMP kertoo.
Lotus-, seesami- ja paputahnan sijaan täytteeksi on laitettu pähkinöitä ja siemeniä.
Lisäksi on tehty versioita japanilaista mochi-riisikakkua mukaillen. Kuukakkuja on tehty suklaan ja kahvin makuisina. Myös jäätelötäytteisiä kuukakkuja on tarjolla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



