Siemenperunat
Varhaisperunat saavat uutta twistiä erilaisista siemenistä. Herkulliset marinoidut siemenperunat sopivat kuumina esimerkiksi grilliruokien kaveriksi. Yhtä lailla ne maistuvat kylmänä perunasalaatin tapaan tarjottuna.
Kylmä perunasalaatti vai lämmin perunaruoka? Päätä itse, siemenperunat ovat molemmilla tavoilla herkullista. Kuva: Jaana KankaanpääSiemenperunat
5–6 annosta
Ainekset
- 800 g varhaisperunoita
Kastike
- ½ dl rypsiöljyä
- ¼ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 rkl sinappia
- 2 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 prk (57/35 g) kapriksia
- 1 kesäsipuli varsineen
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 2 rkl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl pinjansiemeniä
Valmistusohje
Pese perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
Kun perunat kiehuvat, valmista kastike. Sekoita öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Hienonna valutetut kaprikset sekä sipuli varsineen. Lisää öljyseokseen kaprikset, sipulit sekä siemenet. Sekoita.
Valuta kypsät perunat ja anna kosteuden haihtua hetken. Kumoa kastike kuumien perunoiden päälle ja kääntele varovasti sekaisin.
Siemenperunat maistuvat kuumina grillilihan tai kalan kanssa, mutta ne voi tarjoa myös jääkaappikylminä perunasalaatin tapaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

